Megosztás
Értékelés

A sertéshús igenis egészséges

0 értékelés
Értékeljen
A sertéshús igenis egészségesAz eddig is köztudott volt, hogy a sertéshús az egyik legkedveltebb alapanyaga a magyar konyháknak, számtalan finom étel, ínyencfalat készül sertésből.

A közhiedelemmel ellentétben azonban - miszerint a sertéshús egészségtelen - mérsékletes fogyasztása nagyon hasznos és fontos része a táplálkozásunknak.

Általános nézet, hogy ha egészséges húsételekről beszélünk, akkor legtöbben először a halra és a szárnyasokra gondolnak. De a valóság és a szakemberek véleménye ennél sokkal árnyaltabb. Ugyanis a sertéshús nem csak finom, de nagyon fontos fehérje-, vas- és vitaminforrás is.
Biológiai értékét tekintve az összes húst megelőzi, szervezetünk a sertéshússal bevitt fehérjék 85%-át képes a saját fejlődésére felhasználni, ami kiemelkedően magas arány.
A sertéshúsban a szervezetünk által nem termelt összes esszenciális aminosav fellelhető. Ezek a vegyületek rendkívül fontosak az izmainknak, a csontjainknak, a belső szerveinknek.
A vitaminok közül elsősorban a B-vitamin-csoport az, amely más húsokéval összehasonlítva ötszörös értéket mutat.

Gyakran érezzük magunkat levertnek, fáradékonynak. Ezek a tünetek a vashiánnyal lehetnek összefüggésben, ami manapság az egyik leggyakrabban észlelt táplálkozási hiánybetegség kontinensünkön. Ilyenkor érdemes minél több vastartalmú ételt fogyasztanunk. A vörös hús erre kifejezetten alkalmas, magas vastartalmával segíti az egészséges vérképzést, az agy és az izmok működését, növeli a koncentráló-, és állóképességet, egyúttal erősíti az immunrendszert is.

A sertéshús fogyasztása is - csakúgy, mint minden más tápláléké - mértékletességet követel tőlünk, tehát az egészséges életmódnak a "változatosan és mértékletesen táplálkozzunk"  az egyik legfontosabb mottója, amit ha tehetünk, ne felejtsünk el, mert az egészségünk mindennél fontosabb.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei