Megosztás
Értékelés

Ismerkedjünk meg a biotermékekkel!

0 értékelés
Értékeljen
Sokszor, sokfelé hallhatunk és olvashatunk róla, hogy a táplálkozási szokásaink és az egészségünk minősége között jelentős összefüggés mutatkozik. Elsősorban a túlsúly okozta szív- és érrendszeri betegségek megfelelő étrenddel megelőzhetőek, kialakulásuk esélye nagymértékben csökkenthető.

De milyen élelmiszerek lehetnek ebben a segítségünkre?

Ezúttal a biotermékek fogyasztásának hatásait mutatjuk be a kedves olvasóinknak.

Szerte a világon egyre szélesebb körben terjed el az egészséges táplálkozás iránti vágy, ki erre, ki arra esküszik, ha ez a téma szóba kerül. Abban azonban mindenki egyetért, hogy lehetőség szerint kerüljük el a különféle vegyszerekkel kezelt növényi, illetve állati eredetű élelmiszereket.
A biotermékek éppen ilyenek: vegyszereket, káros anyagokat, szennyeződéseket nem, az egészségünkhöz nélkülözhetetlen nyomelemeket és vitaminokat viszont nagy számban is tartalmaznak.

Amíg a hagyományos gazdálkodásban rovarirtó szereket használnak a kártevők ellen, addig a biogazdálkodásban a megelőzés kerül előtérbe, és csak nagyon komoly szabályozások betartásával válhat egy termék "bio" minősítésűvé.

Szervezetünkre pozitív hatással lesz, hogy a biotermékek magasabb tápértéküknek köszönhetően megfelelő mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak, és magasabb antioxidáns-tartalmuk következtében számos súlyos betegség (szívinfarktus, különböző daganatok) kockázatát minimalizálják. Jó hatással vannak a koleszterinszintre és az immunrendszerre is.

Egyre nagyobb lett tehát a kereslet az úgynevezett biotermékek (más szóval ökotermékek) iránt, ugyanis egyre többen érzik, hogy ezzel nemcsak saját, hanem a környezetük egészségét is megvédhetik.

Áruházainkban számtalan bioterméket megtalálható: alapanyagoktól, tejtermékeken át, édességekig, sok-sok élelmiszer közül választhatunk, és tehetünk fontos lépést az egészséges életmód felé. Közérzetünk, egészségügyi értékeink rövid és hosszú távon is érezhetően javulásnak indulhatnak, jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben, amivel a környezetünkre is rendkívül pozitív hatással lehetünk.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei