icon_search

  Túl édes lett a házilekvárom!

  Ha megérkezik az édes napfény, és beköszönt a nyár, azt szeretnénk, hogy ez sose múljon el. Ha a verőfényes napsütést nem is, de a nyárra emlékeztető édes ízeket előhívhatjuk emlékeinkből, ha elteszünk a szürkébb napokra egy kis házi készítésű gyümölcslekvárt.

  Érvényes: 24.5 - 23.5.2016

  És hogy miért csináljunk lekvárt házilag? Mert így érhetjük el azt, hogy az ízlésünknek megfelelően legyen elég édes, és hogy ha például málnalekvárt csinálunk, annak valódi málnaíze legyen.

  Ám egy kérdés rendszeresen felmerül: hogyan kerülhetjük el, hogy ne legyen a lekvárunk túl édes?

  Néhány gyümölcsfajta több cukrot tartalmaz az átlagosnál (mint például a kivi, a barack vagy a körte), és emiatt a dzsem túl édesre sikeredhet. Ezen könnyen segíthetünk, ha főzés közben hozzáadunk egy kis savanyú ízt a keverékhez, például egy kevés citromlevet, vagy esetleg néhány csepp gyümölcsecetet.

  Legyünk óvatosak, ha pektin - amely gyümölcsökben is megtalálható - is szerepel a receptünkben, mert túlzott használata során megduplázódhat a készítményünk cukortartalma.

  Ha mindezek után elégedettek vagyunk az édes íz mértékével, és elkészültünk a lekvárral, kínáljuk meg családtagjainkat is, és meg fogjuk látni, hogy micsoda örömöt okozunk ezzel a fantasztikus finomsággal.