Top tippek - Hogyan masszírozzuk a kisbabát?

Nemcsak a felnőtteknek esik jól a masszázs! A babát is megnyugtatja, ha szakszerűen megmasszírozzák – de hogyan kell egy kisgyermekkel bánni? Lássuk a megfelelő körülményeket és fogásokat.

Érvényes: 21.10 - 27.4.2016


A babamasszázs megnyugtató a pici gyermek számára, ám csak akkor jótékony, ha valóban hozzáértően végezzük azt.
Ahogyan a felnőttek esetében sem mindegy, milyenek a körülmények a teljes ellazuláshoz és kikapcsoláshoz, egy kisbabánál ez még inkább hangsúlyt kap. Lássuk tehát, mire kell odafigyelnünk egy babamasszázsnál!

1.Környezet

A szoba, ahol a masszázst végezzük, legyen kellően meleg, hiszen a baba meztelen és fázhat. Megnyugtató hangon szóljunk hozzá. Egyenletes, megfelelően puha felületet válasszunk, erre fektessük őt a takarójával együtt. Lehet ez a pelenkázó asztal is.

2.Kezek
Vegyünk kezünkbe egy kevés baba testápolót és melengessük kicsit meg a tenyerünk között, mielőtt elkezdjük a masszázst.
-Elsőként a baba fejét masszírozzuk gyengéd, körkörös, lefelé irányuló mozdulatokkal. A homloktól haladjunk lefelé, az arcocskájára, majd a szája környékére és a füleire. Közben halkan beszéljünk hozzá.
-Kis vállait, majd a mellkasát masszírozzuk, szintén gyengéd körkörös mozdulatokkal.
-Következzenek a karok, a has és az ujjak, amelyeket külön-külön is megmasszírozunk. Tartsuk a szemkontaktust a babával.
-A lábakat és a talpat is masszírozzuk meg gyengéden. Egyszerre csak az egyik lábat, majd váltsunk a másikra. Talpaknál haladjunk felülről lefelé.
-Mindig figyeljük a gyermek viselkedését, mozgását.

3.Fordítás

Fordítsuk a babát a hasára és ismételjük meg a mozdulatokat így is.
A gyermek közérzetének javítását és a pihentető alvást is elősegítjük a masszázzsal, arról nem is beszélve, hogy a kötődés kialakulását fokozzuk. Nem nehéz elsajátítani a lépéseket és mindig jól jöhet!