icon_search

    Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan

    A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, adjuk hát meg a módját!

    Érvényes: 21.10 - 1.6.2016

    Mit jelent a teljes kiőrlés?

    Nem kell molnárnak tanulnunk ahhoz, hogy megértsük, miben különbözik a teljes kiőrlésű liszt a fehér liszttől. Tulajdonképpen nagyon egyszerű a válasz: míg a fehér liszt esetében csak a magbél kerül az őrlők alá, a teljes kiőrlésű liszt készítésekor a gabonaszem egészét megőrlik, vagyis a magbél mellett a csírát, valamint a maghéjat is. Ezzel egy vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostokban gazdag alapanyagot kapunk, melynek kedvező élettani hatásai mellett az az előnye is megvan, hogy megemésztése is hosszabb ideig tart. Ismerjük meg a gabonaszemet közelebbről!

    Reggelizzünk együtt!

    Nem csak azért, mert a tápanyagban gazdag ételek fogyasztásával felkészítjük szervezetünket az egész napos működésre, hanem azért is, mert a ráérősen elfogyasztott, vidám hangulatú reggeli meg­határozhatja egész napunkat. Nem utolsósorban pedig a reggeli nagyszerű alkalom arra is, hogy az egész napos rohanás előtt néhány nyugodt percet tölthessen együtt a család. Egy izgalmasan tálalt reggelitől pedig még a legálmosabb családtagok is jókedvre derülnek!