icon_search

  Praktikus tanácsok a nyári időszakra

  Limonádé, grillezett finomságok, behűtött sör... Mi jut eszébe? Készülődés a nyári családi és baráti összejövetelekre? Praktikus tanácsainkkal segítünk az előkészületekben. A tej világnapja alkalmából pedig fogyasszon el egy finom smoothie-t vagy tejes shake-et!

  Érvényes: 31.5 - 31.5.2017

  Praktikus tanácsok a nyári időszakra

  HA AZ ÉLET CITROMMAL KÍNÁL
  Tudta, hogy egyes feljegyzések szerint a limonádét az egyiptomiak találták fel? Az ókori civilizáció tagjai már i.u. 1000-ben citromlével, datolyával és mézzel ízesítették boraikat. Sőt, az üvegekbe zárt cukros citromlevet még külföldről is importálták!

  GONDOSKODJON EGÉSZSÉGÉRŐL
  Az ásványvíz-fogyasztás köztudottan jó hatást gyakorol szervezetünkre. A kalcium hozzájárul a csontok egészségéhez, a magnézium segít csökkenteni a vérnyomást, a szulfátok pedig emésztésünket támogatják.

  MINDEN, AMI SÖR
  A két legelterjedtebb sörfajta az ale és a lager. A különbség azonbannem csak az erjesztésben, hanem a készítés során használt élesztobenis rejlik. Az ale-ekre karakteres, gyümölcsösebb aroma jellemzo, míga lagerek enyhébb, kiegyensúlyozottabb ízvilággal rendelkeznek.

  KONYHAKÉSZEN ÖNNEK
  Az ido a legfontosabb tényezo az emberéletében, ezért kiemelt fi gyelmet fordítunkarra is, hogy a nálunk vásárolt frisshúsokkal a hazaszállítás után azonnal elkezdodhessena sütés-fozés és több idomaradjon a családra. A kiválasztott hústhelyben, kérésének megfeleloen daraboljuk,szeleteljük fel, vagy daráljuk le, ígyotthon már csak a fuszerezésrol és az elkészítésrolkell gondoskodnia.

  ÜNNEPELJE VELÜNK A TEJ VILÁGNAPJÁT
  Tudta, hogya tej napját 1957óta ünnepeljük?2001 óta pedig márhivatalosan is a tejvilágnapjának nevezik,és azért hozták létre,hogy felhívják a fi gyelmeta tej fogyasztásánakjelentoségére.A tejnek fontos szerepe vana napi kalciumszükségletkielégítésében: 2-3 pohártej, vagy ennek megfelelomennyiségu tejtermék,gyümölcsökben észöldségekben gazdagétrenddel kiegészítvebiztosítani tudja anapi szükségesvitaminbevitelt.