icon_search

  piknikre fel!

  Május beköszöntével megérinti az embert a nyár, hosszabbak lettek a nappalok, a szekrények mélyére pakolhatjuk a téli ruhát.

  Érvényes: 27.5 - 26.5.2017

  Madárcsicsergéssel hív a természet! Ki tudna ezeknek a csábító hangoknak ellenállni?

  piknikre fel!

  Ne is tegyük, hiszen nincs felemelőbb, mint testközelből hallgatni a mezei pacsirta énekét. Ha szabadidőnk engeditöltsünk minél több időt a természet lágy ölén. A piknikezés a tavasz és a nyár legkellemesebb programjainak egyike, amelynek hagyománya évszázadokra nyúlik vissza.

  Érdemes aprólékosan megtervezni a piknikezést, hogy aztán ne érjen minket kellemetlen meglepetés. A piknik lehet lazább vagy ünnepélyesebb is, a lényeg mindig az, hogy előre tisztázzuk, hogy ki mit hoz magával, így egészen biztos, hogy nem marad otthon semmi. De mik a legfontosabb kellékek?

  Legyen nálunk pokróc, piknik kosár, műanyag poharak és étkészletek (kés, villa, kiskanál, papírtányér), hűtőtáska, termosz, szalvéta, szemetes zacskó, esetleg összecsukható asztal, szék és napernyő, illetve kispárnák.

  Az élelmiszerekre fordítsunk különösen nagy figyelmet, a nagy meleg miatt fontos, hogy kevésbé romlandó ételeket csomagoljunk, tehát tojást, sajtot, pudingot nem érdemes magunkkal vinni. Csak olyan ételt készítsünk, amely nem folyékony, morzsálódós vagy ragadós. Csomagoljuk be alaposan, és indulás előtt tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe.
  A nyári frissítő italokat is otthon készítsük el, és hűtsük le azokat is, majd lehetőség szerint hűtőtáskában szállítsuk őket. Italnak a legjobb választás a szénsavmentes ásványvíz, amely az esetleges nagy melegben kiválóan csillapítja a szomjúságérzetet.

  Jó tanács még piknikezni indulóknak, hogy körültekintően válasszunk helyszínt. Lehetőség szerint árnyékos helyen táborozzunk le, de ha borult az ég, és úgy érezzük, hogy vihar közeledik, akkor ne üljünk fa alá, és minél előbb menjünk közel a gépjárművünkhöz. Amennyiben gyerekekkel piknikezünk, és tó- vagy folyóparton, esetleg magaslaton vagyunk, akkor fokozattan figyeljünk oda rájuk.