icon_search

  ötletek rossz idő esetén

  Sajnos gyakran előfordul - különösen a bolondos tavasszal - hogy megtervezzük a hétvégi kirándulásunkat vagy más szabadtéri programunkat, de az időjárás közbeszól.

  Érvényes: 27.5 - 26.5.2017

  Napsütés helyett eső köszön ránk szombat reggel, és hiába a sok-sok imádság, a zord felhők egész nap nem akarnak odébb állni.

  ötletek rossz idő esetén

  Az első pillanatban érzett keserűséget gyorsan kergessük el, és - ha már a lakásba szorított bennünket a cudar idő - találjunk ki valami szórakoztató programot otthonra!

  Nézzünk pár ötletet!

  Közös babazsúr
  Ha a gyermekeink barátai a közelben laknak, csapjunk egy spontán babazsúrt, hiszen ők is egész biztosan úgy jártak, mint mi. Egy kis rágcsálnivaló. üdítő biztos akad otthon, és máris meghívhatjuk a játszópajtásokat. Akkor aztán lehet társasjátékozni, activityzni vagy közösen megnézni a legújabb mesefilmet.

  Saját mesefilm
  Ha már mesefilm, akkor miért ne csinálhatnánk saját mesefilmet? Nem kell hozzá komoly felszerelés, pusztán csak egy telefon, amellyel videót is tudunk készíteni. Ha bábfilmet szeretnénk készíteni, akkor a szereplők lehetnek plüssállatok, de természetesen a gyerkőcök is feltűnhetnek egy-egy jelenetben, így még emlékezetesebb lesz a mi kis forgatásunk.

  Nosztalgia-játékok
  Mi, szülők is sokszor jártunk hasonló cipőben...ki ne emlékezne egy-egy nyári üdülésre a Balaton partján, amikor szakadó esőben csak az üdülőszoba vagy a helyi kultúrház jelenthetett kikapcsolódást. Ilyenkor aztán előkerültek az olyan egyszerű, de felettébb szórakoztató játékok, mint az Ország-város, amelyben országot, várost, lány- és fiúnevet, állatot, növényt, tárgyat, híres embert kell egy adott kezdőbetűvel (amit véletlenszerűen egy újságra bökve választunk ki) a saját papírunkra felírni. Játszhatjuk többféle szabállyal is, kisebbeknek könnyítve, nagyobbaknak csöppet nehezítve.
  Vagy hasonlóan egyszerű, szinte semmilyen bonyolult előkészületet nem igényel a  Szókirakó nevű játék sem, amelyben egy újságból kiválasztunk egy hosszabb szót, ezt mindenki felírja a lapjára, és megpróbál minél több értelmes szót összehozni a rendelkezésre álló betűkből.