icon_search

    Nassolás és gólöröm

    Egy igazán jó focimeccshez négy dologra van szükség: egy pályára, két csapatra és korlátlan mennyiségű rágcsálnivalóra.

    Érvényes: 21.10 - 6.7.2016

    Szurkoljunk együtt!

    Ha gyermekkorunk futballmérkőzéseit szeretnénk felidézni,  a nagyi sajtos pogácsája könnyen visszarepíthet minket az időben, de a sós mogyoró is kiváló kísérője lehet
    a legizgalmasabb mérkőzéseknek. Az édesszájú focidrukkerek kakaós croissant-nal is végigkísérhetik a meccseket, egyedül arra figyeljünk, hogy az izgalmasabb percekben
    ne csak a nassolnivalónak, de a gól szócskának is hagyjunk helyet, ha eljött az ideje.

    Szalámis langalló


    Hozzávalók:
    50 dkg finomliszt
    3 dkg élesztő
    2 kanál joghurt
    2 kanál libazsír
    2 db burgonya
    2 tk só
    2 dl víz
    1 kk cukor
    3 dl 20%-os tejföl
    5 gerezd fokhagyma
    30 dkg szalámi
    2-3 szál újhagyma
    1 db lila hagyma
    2 db hegyes erős paprika
    2 db kápia paprika
    25 dkg sajt

    Elkészítés:  
    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán, vagy tésztaszűrőn.  Az élesztőt
    a csipet cukorral, langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva, egy órát kelesztjük. A hagymákat apróra, a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

    Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit, megszórjuk az apróra vágott újhagymával, lila hagymával, majd rátesszük a paprikakarikákat. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
    Jó étvágyat kívánunk hozzá!További receptötletekért látogasson el a www.foznijo.hu oldalunkra.