icon_search

    Nagymama baracklekvárja

    Megérkezett a nyár, beköszöntött a sárgabarack szezonja, ami tudjuk nem tart sokáig. Vajon mi a legjobb módszer, hogy a finom nyári ízeket megőrizzük a hidegebb időszakokra?

    Érvényes: 21.10 - 11.7.2016

     

    Készítsünk lekvárt ebből a fenséges ízű gyümölcsből, hogy később bármikor felidézhessük a nyár hangulatát!
    Gyermekkorunkban nagymamáink minden nyáron készítettek baracklekvárt, amire mindig jó szívvel gondolunk vissza. Próbáljuk ki mi is!

    Először is a hozzávalók:

    - 1,5 kg érett sárgabarack
    - 60 g cukor
    - citromlé (1 citrom)
    - kevés víz

    Mossuk meg, felezzük meg és magozzuk ki a barackot. Tegyük a hozzávalókat egy lábasba, és tegyük fel forró tűzre. Főzzük 3-4 órán keresztül, alkalmanként keverjük meg.
    Amikor a barack megpuhult, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és kevergessük, amíg a cukor felolvad.
    Ezután 20 percig főzzük magasabb tűzfokon, amíg a keverékünk sűrűbb lesz.
    Hagyjuk állni kb. 20-25 percig, majd tegyük el - az előre jó alaposan megtisztított - üvegekbe. Zárjuk le még kihűlés előtt, majd 2-3 hétre tegyük be a hűtőszekrénybe.