icon_search

  Mit rejtsünk el a gyerekeknek a kertben? Több, mint százféle húsvéti meglepetés közül válogathatnak

  Mit és hogyan? Ez a két kérdés izgatja a szülőket, nagyszülőket húsvét tájékán. Azaz mivel lepjék meg a gyerekeket az ünnepi hétfőn? És hogyan adják át az ajándékot, hogy a gyerkőcök igazán örömüket leljék a húsvéti meglepetésben?

  Érvényes: 19.4 - 10.3.2017

  Van, aki ilyenkor kétségbe esik, és keresztül-kasul járja a legnagyobb játékkereskedést, hogy megtalálja az ideális húsvéti ajándékot a gyerekeknek „pénz nem számít” alapon. Pedig egy kis kreativitással csodát tehetünk. Sőt, némi tervezéssel előre garantálhatjuk, hogy évről évre új meglepetéseket tartogasson a húsvét növekvő lurkóknak.

  A rejtélyes kincs felkutatása

  A gyerekek még a „legapróbb” ajándéknak, például a hímes tojást és házilag készített papírnyuszit tartalmazó kosárnak is örülni tudnak, ha azt együtt keressük meg.

  Ne feledjük, a húsvét a tavasz, a természet „újjászületésének” is az ünnepe. Használjuk ki, hogy ilyenkor már kellemes az idő, zöldel a fű, rügyeznek a fák. Ha esetleg mi vagy a nagyszülők valamelyike kertes házban lakik, rendezzük a gyerekzsúrt a kertben. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor keressünk egy közeli, de nem túl zsúfolt kirándulóhelyet.

  Válasszuk valamelyik bokor vagy örökzöld alját, a kerítés tövét vagy csak egyszerűen a kert egy részében húsvétig ne vágjuk a füvet. Vigyünk minél több játékosságot bele. Rajzoljunk „térképet”, rejtsünk el több „útjelzőt” – szóba jöhet plüss vagy műanyagjáték, festett és csokitojás –, hogy lépésről lépésre jussunk el a húsvéti ajándék megtalálásához. Fokozzuk az izgalmakat!

  5 tipp az ideális ajándék kiválasztásához

  Na, de mégis milyen a tökéletes ajándék húsvétkor? Mit rejtsünk a fűbe? Nem kell rögtön drága dolgokra gondolni! Adunk néhány húsvéti ajándék-ötletet, ami kíméli a pénztárcánkat. Először is vegyük figyelembe a gyerekek korát. A kisebbeknek még a hímes tojások, az édességkosár megtalálása is nagy öröm, főleg, ha feldobjuk néhány csibével, pár kisnyúllal.

  1. Persze, ez leginkább falun képzelhető el, és szükség van arra, hogy a nagyszülők vállalják a kisállatok továbbgondozását. Ha erre nincs mód, inkább hanyagoljuk az ötletet, hiszen belvárosi lakásban tartani őket kész állatkínzás. A városi gyerekeknek viszont hatalmas élmény egy állatkerti túra: húsvétkor mindenütt kialakítanak egy-egy nyuszisimogatót.
  2. Keressünk olyan játékot, amiben kiélhetik a fantáziájukat. Szerezzünk be néhány költöztető dobozt, majd alakítsunk ki belőlük várat leereszthető kapuval, lőrésekkel, tornyokkal. Nem kell hozzá több, csak egy olló, némi ragasztó és festék, bármely barkácsboltba beszerezhető. De szóba jöhet a színes kréta-készlet, buborékfújó is.
  3. Fontos, hogy olyan ajándékot találjunk, amelyekben kiélhetik mozgásigényüket, hiszen mostantól kezdve késő őszig sokat lesznek a szabadban. Kortól függően jöhet a tricikli, a lábbal hajtható vagy a pedálos bicikli, esetleg a görkorcsolya, gördeszka. Ne feledkezzünk el a megfelelő védőfelszerelésről, különösen a sisakról!
  4. Ha több gyerek, unoka van, akkor vegyük a társassportok kellékeit: ilyen a tollaslabda, vagy foci- és kosárlabda. Ha van rá lehetőségünk, még egy palánkot is felszerelhetünk az udvarban. És ha vállalkozunk nagyobb kiadásra, akkor szóba jöhet a pingpong asztal, trambulin, bár ezt kissé nehéz lesz elrejteni a fűben :)
  5. Erre a napra időzíthetik a nagypapák, apák a játszótér kialakítását az udvarban. A homokozónál csak arra kell figyelni, hogy tiszta legyen az alapanyag, és vegyük körbe, fedjük le, hogy sem a cica, se a kutya ne használja rossz célra. Ugyanakkor a hintát és a libikókát inkább vásároljuk, és ne építsük, hogy biztonságos legyen.