icon_search

    Mindenki kedvencei

    Ki ne emlékezne az iskolai szünetben elmajszolt sajtos szendvicsek ízére? Ha gyors, könnyű harapnivalóra vágyunk, ma is gyakran választjuk ezt a csemegét.

    Érvényes: 21.10 - 26.5.2016

    Sajtos szendvics,  ahogy mi szeretjük

    Egy sajtos szendvicsre általában a gyerekek sem mondanak nemet, ami jó alkalom arra, hogy egy kicsivel több zöldséget csempésszünk étrendjükbe. Vigyünk egy kis játékosságot bele, és biztosan elfogy az utolsó morzsáig! Ha pedig vendégeket várunk, ne feledjük, hogy kedvenc hazai sajtjaink nem csak szendvicsben, de egy ínycsiklandó sajttálon, zöldségekkel fogyasztva is nagyon finomak.

    Málnás-áfonyás morzsasütemény lime-mal

    Hozzávalók a tésztához:
    • 225 g olvasztott vaj
    • 225 g barnacukor
    • 4 tojás
    • 2 lime reszelt héja és leve
    • 250 g liszt
    • 25 g őrölt mandula
    • 100 g málna és áfonya

    Hozzávalók a sziruphoz:
    • 8 evőkanál lime-lé
    • 1 lime reszelt héja
    • 140 g porcukor

    Keverjük össze a margarint és a cukrot. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a lime reszelt héját, ezt követően a lisztet és a mandulát. Adjunk hozzá annyi lime-levet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
    A málna és az áfonya háromnegyedét helyezzük a sütőformába. Öntsük rá a tésztát, simítsuk el a tetején a maradék gyümölcsöt. 170 fokon süssük 1 órán keresztül. Közben készítsük el a szirupot: öntsük edénybe a lime levét, héját és a cukrot. Melegítsük őket össze, anélkül, hogy felforrna. Ha elkészült a sütemény, szurkáljuk meg villával, majd öntsük rá a szirupot. Ha kihűlt, tálalhatjuk!