icon_search

    Meggy befőzés

    Eljött a forró június, ami nálunk a meggy fő szezonja. Használjuk ki az alkalmat, hogy ennek a finom gyümölcsnek a zamatát a hidegebb napokon is élvezhessük. Mi lehetne erre alkalmasabb, mint a meggybefőzése?

    Érvényes: 21.10 - 11.7.2016

     

    Ezt a fantasztikus nyári ízvilágot mi is könnyen (kb. 15 perc alatt) megteremthetjük, és ha elmúlik a meggy szezonja, igazi felüdülés lesz a nyárról eltett finom gyümölcs, amit többféleképpen is felhasználhatunk: palacsintába, pirítósra, gyümölcsdesszertnek, kekszhez...és sok minden másra.

    Próbáljuk is elkészíteni!

    Tegyünk egy kisebb lábasba meggyet, cukrot és 2 kanál meggylevet. Közepes tűzön főzzük 10 percig, és alkalmanként keverjük meg, amíg a meggydarabok megpuhulnak. Törjük össze a meggyeket kisebb darabokra, majd vegyük le a tűzről.

    Egy másik edénybe tegyünk kukoricalisztet és hideg vizet, keverjük el, amíg sima nem lesz, majd lassan öntsük a meggyes keverékhez. Ezután tegyük vissza a tűzre, kevergessük és főzzük tovább 1 percig.

    Vegyük le a tűzről, hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni 10 percig, majd tegyük a hűtőbe.