icon_search

    Ízek és aromák

    Azt, hogy a sajt és a bor harmonikus párost alkot, régóta tudjuk.

    Érvényes: 21.10 - 24.8.2016

    Amikor azonban arra kerül a sor, hogy kedvenc borunk mellé kell sajtokat válogatnunk, a kérdés jóval bonyolultabbá válik. Aggodalomra azonban semmi ok, ha betartunk néhány egyszerű alapszabályt, biztosan nem nyúlunk mellé. Általánosságban elmondható, hogy jobban járunk, ha fehér borokat kínálunk a sajttál mellé, mert a testesebb, erőteljesebb aromájú vörösek hajlamosak elnyomni a sajtok finomabb zamatát. A sajtok kiválasztásában segíthet, ha észben tartjuk, hogy minél fehérebb, lágyabb egy sajt, annál gyümölcsösebb, aromásabb bor illik hozzá. Ha viszont az élvezetet előbbre tartjuk a szabályoknál, készítsünk igazán változatos sajttálat, amin mindenki megtalálhatja kedvencét: a könnyed, friss sajtok mellé bátran halmozzunk nemespenésszel érlelt vagy aromásabb, hosszú érlelésű kemény sajtokat. Falatozás közben pedig érdemes kísérletezni a borokkal is, hiszen alapvetően mindent az egyéni ízlés dönt el.