icon_search

  Húsos finomságok

  Mi teszi a míves kolbászt olyan jellegzetesen magyarossá? Az eredeti recept, a természetes alapanyagok és a hagyományos gyártási technológia biztosan fontos szerepet játszik benne.

  Érvényes: 21.10 - 26.5.2016

  Kolbász, ahogy mi szeretjük

  Ne feledkezzünk meg a bükkfafüstölésről sem, hiszen ez adja a Pick Szeged Zrt. házias fűszerezésű míves kolbászainak jellegzetes megjelenését és ízét, melyet a korszerű védőgázas csomagolás őriz egészen addig, míg az Ön tányérjára kerül. Ha Önnek is szívügye, hogy finom, hagyományos ízvilágú élelmiszerek kerüljenek a családi asztalra, ne hagyja ki ezt az élményt!

  Válasszon széles kínálatunkból

  Legyen szó egy finom bolognai spagettiről, tatárbifsztekről vagy a hagyományos fasírozottról, nálunk mindegyikhez megtalálja a megfelelő darált hús változatot. Áruházainkban sertésből, marhából és pulykából készült darált hús is kapható, de ugyanígy kínáljuk a sertés-marha mixet, ami a marha jel­leg­zetes aromája miatt bármilyen ételnek remek ízt kölcsönöz. A húsok zsírtartalmának is érdemes figyelmet szentelni, hiszen míg a 30% zsírtartalmú darált hús a spagettiszószoknak, úgy a 10%-os marhahús a tatárbifszteknek lehet kiváló alapja.

  A Tesco Finest csirke titka

  Vásárlóink megszokhatták, hogy Tesco finest* termékeinkkel prémium minőséget biztosítunk. De hogy egy csirke mitől lesz „finest”? Az állatok nevelésénél figyelembe vesszük a megfelelő élettartamot, és fontosnak tartjuk, hogy természetes fényben, állatbarát környezetben, a ketrecben tenyésztett társaikkal ellentétben nagyobb élettérben nevelkedjenek. Mivel a hús íze nagyban függ az állat által fogyasztott ételtől, kukoricában és búzában gazdag takarmányt biztosítunk számukra.

  Tárkonyos-mustáros finest csirke
  Hozzávalók:
  1 csomó friss tárkonylevél + a szára
  2 db hagyma
  2 db répa
  3 szál angol zeller
  1 édeskömény
  1 dl olívaolaj
  1 fej fokhagyma
  1 db egész  Tesco finest* csirke
  1 citrom negyedelve
  2 ek dijoni mustár
  Az olívaolajon 5-10 perc alatt megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a fokhagymagerezdeket (héjastul) és a tárkony levágott szárait. A csirkét megmossuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és a belsejébe tömjük a negyedelt citromokat. A lábait össze is köthetjük. A zöldségeket tepsibe öntjük, erre kerül a csirke, majd fóliával lefedve kb. 1,5 óráig sütjük 180 fokon. Ez idő alatt a tárkonyleveleket összekeverjük a mustárral és egy pici olívaolajjal. Ha már puha a csirke, bekenjük a tárkonyos-mustáros szósszal, és 200 fokon további 15 percig sütjük.