icon_search

    Húsos finomságok

    Mi teszi a míves kolbászt olyan jellegzetesen magyarossá? Az eredeti recept, a természetes alapanyagok és a hagyományos gyártási technológia biztosan fontos szerepet játszik benne.

    Érvényes: 21.10 - 26.5.2016

    Kolbász, ahogy mi szeretjük

    Ne feledkezzünk meg a bükkfafüstölésről sem, hiszen ez adja a Pick Szeged Zrt. házias fűszerezésű míves kolbászainak jellegzetes megjelenését és ízét, melyet a korszerű védőgázas csomagolás őriz egészen addig, míg az Ön tányérjára kerül. Ha Önnek is szívügye, hogy finom, hagyományos ízvilágú élelmiszerek kerüljenek a családi asztalra, ne hagyja ki ezt az élményt!

    Válasszon széles kínálatunkból

    Legyen szó egy finom bolognai spagettiről, tatárbifsztekről vagy a hagyományos fasírozottról, nálunk mindegyikhez megtalálja a megfelelő darált hús változatot. Áruházainkban sertésből, marhából és pulykából készült darált hús is kapható, de ugyanígy kínáljuk a sertés-marha mixet, ami a marha jel­leg­zetes aromája miatt bármilyen ételnek remek ízt kölcsönöz. A húsok zsírtartalmának is érdemes figyelmet szentelni, hiszen míg a 30% zsírtartalmú darált hús a spagettiszószoknak, úgy a 10%-os marhahús a tatárbifszteknek lehet kiváló alapja.

    A Tesco Finest csirke titka

    Vásárlóink megszokhatták, hogy Tesco finest* termékeinkkel prémium minőséget biztosítunk. De hogy egy csirke mitől lesz „finest”? Az állatok nevelésénél figyelembe vesszük a megfelelő élettartamot, és fontosnak tartjuk, hogy természetes fényben, állatbarát környezetben, a ketrecben tenyésztett társaikkal ellentétben nagyobb élettérben nevelkedjenek. Mivel a hús íze nagyban függ az állat által fogyasztott ételtől, kukoricában és búzában gazdag takarmányt biztosítunk számukra.

    Tárkonyos-mustáros finest csirke
    Hozzávalók:
    1 csomó friss tárkonylevél + a szára
    2 db hagyma
    2 db répa
    3 szál angol zeller
    1 édeskömény
    1 dl olívaolaj
    1 fej fokhagyma
    1 db egész  Tesco finest* csirke
    1 citrom negyedelve
    2 ek dijoni mustár
    Az olívaolajon 5-10 perc alatt megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a fokhagymagerezdeket (héjastul) és a tárkony levágott szárait. A csirkét megmossuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és a belsejébe tömjük a negyedelt citromokat. A lábait össze is köthetjük. A zöldségeket tepsibe öntjük, erre kerül a csirke, majd fóliával lefedve kb. 1,5 óráig sütjük 180 fokon. Ez idő alatt a tárkonyleveleket összekeverjük a mustárral és egy pici olívaolajjal. Ha már puha a csirke, bekenjük a tárkonyos-mustáros szósszal, és 200 fokon további 15 percig sütjük.