icon_search

  Házi ecetes uborka

  Az ecetes uborka nagyon finom savanyúság, különösen, ha azt a saját ízlésünk szerint készítjük el. Így pont azt az ízvilágot érhetjük el, ami a legkedvesebb a számunkra, legyen az akár édes, akár csípős.

  Érvényes: 24.5 - 23.5.2016

  Házi ecetes uborka

  Ezúttal négy olyan hibára hívjuk fel kedves olvasóink figyelmét, amelyek gyakran előfordulhatnak, és amelyek kissé elronthatják a már elkészült savanyúság minőségét.

  1. Fontos, hogy friss, egészséges uborkát használjunk fel. Ha az uborka már kicsit puhább, akkor a későbbiekben sem válik finom ropogóssá.

  2. Mindig vágjuk le az uborka végeit, ami azért különösen fontos, mert az a rész olyan enzimet tartalmaz, amely megpuhítja a már elrakott uborkát.

  3. Fordítsunk figyelmet a szeletelésre, ugyanis ha nagyon vékony szeleteket vágunk, akkor kevésbé lesz ropogós a savanyúságunk. Érdemesebb tehát nagyobb darabokban eltenni a befőttesüvegbe, sőt a legropogósabb akkor marad, ha egész darabokban savanyítjuk.

  4.Ne spóroljunk a sóval, mert fontos, hogy a só elnyeli az uborkában található nedvességet, ezáltal sokkal hosszabb ideig őrzi meg a savanyúságunk a szavatosságát.