icon_search

  Gyereknap

  Május utolsó vasárnapja minden évben a gyerekekről szól, ekkor tartjuk hazánkban a gyermeknapot (ez idén május 28-ára esik).

  Érvényes: 27.5 - 26.5.2017

  A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, általában június 1-jén. Az első ünnepet 1920-ban rendezték Törökországban, ám csak évtizedekkel később, 1954-ben tett javaslatot az ENSZ az egyetemes gyermeknapra, melynek célja a világ gyermekeiről történő megemlékezés, és a jólétükért folytatott szakadatlan küzdelem. Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), ám 1950 óta már csak egy napig tart.


  A gyermeknap alkalmából rengeteg program várja a kicsiket szerte az országban, minden család kénye-kedvére válogathat a lehetőségek közül. Amennyiben az időjárás a kegyeibe fogad bennünket, és napfényes, kellemes idő köszönt ránk, akkor a szabadtéri programokat érdemes előnyben részesítenünk. Ha azonban az otthoni, meghittebb ünneplés mellett döntünk - esetleg a szeszélyes május végi időjárás parancsol minket a négy fal közé -  varázsoljuk felejthetetlenné úgy is!

  Mielőtt kiválasztjuk a programot, első lépésként fontos, hogy kérdezzük meg gyermekünket, gyermekeinket, hogy mi az, aminek a legjobban örülnének, és ez alapján döntsünk. Nagyszerű ötlet a nagyvárosban élőknek egy közös kirándulás a hegyekbe túrázni, esetleg a Balaton kora nyári szépségét megcsodálni, míg a kisebb településeken élők elutazhatnak a fővárosba, és egy állatkerti vagy cirkuszi látogatást is beiktathatnak.

  Ha szívesebben maradnánk családi körben, akkor egy-két apró ajándék mellett találjunk ki vidám programokat, amelyek jókedvre deríthetik az egész famíliát. Játsszuk a gyermekünk kedvenc társasjátékát, nézzük meg vele a legkedvesebb mesefilmjét, és természetesen ebédre a számára legfinomabb falatok kerüljenek az asztalra.

  Hivatalosan évente csak egyszer van gyermeknap, de gondoskodó, szerető édesapaként, édesanyaként próbáljuk ezt a számot 365-höz közelire feltornázni, mert egy szülő akkor lehet csak igazán boldog, ha látja gyermekét önfeledten mosolyogni.