icon_search

  Frissen a kemencéből

  A legjobb, ami a búzával történhet. A legtöbb háztartásban nap mint nap fogyasztjuk, mégis ritkán gondolunk bele, hogy már őseink asztalán is ott volt.

  Érvényes: 21.10 - 29.6.2016


  Pedig a kenyér az emberiség régi ismerőse: elődeink kezdetben különféle magvak őrlésével készítettek lisztet, ebből sütötték családjuknak az akkor még leginkább lepény alakú kenyereket. Az ókori görögök csaknem 20-féle kenyeret ismertek, de a különböző pékáruk csak később, a búza megjelenésével és a malmok elterjedésével kerültek be igazán a köztudatba. Több ezer évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a manapság kapható kenyérfélék összetevői viszonylag állandóvá váljanak és elnyerjék mai formájukat.

  Bagett: Egyszerű, de nagyszerű!

  A bagett egy francia eredetű kenyérféle, melynek elkészítéséhez búzalisztet, élesztőt, vizet és sót használnak fel, nevének jelentése: pálca. A bagett igazi jó barátja a snack-ek szerelmeseinek, hiszen formájának köszönhetően bármikor készen áll arra, hogy mini szendvicsek, vagy tapas-ok készüljenek belőle. Ha némi fűszervajat, sajtot és felvágottat is tartunk otthon a bagett mellett, nem lesz több gondunk a reggelire és a meglepetésként érkező vendégek szívébe is azonnal be tudjuk vele lopni magunkat.