icon_search

    Főzze, süsse, rántsa

    Hogyan válasszunk padlizsánt? Padlizsán vásárlásánál figyeljünk arra, hogy még kimondottan kemény, sértetlen héjú padlizsánt válasszunk. A puha vagy ráncos padlizsán már rendszerint túlérett, ezért feldolgozás után keserű ízt adhat az ételeknek.

    Érvényes: 21.10 - 13.7.2016

    Padlizsánkrém tejföllel

    Hozzávalók (4 személyre):
    •    1 fej vöröshagyma
    •    2 db padlizsán
    •    1 tubus majonéz
    •    4 kanál tejföl
    •    1 csipet só
    •    1 csipet bors

    Elkészítés: A közepesen érett padlizsánokat tegyük egészben a sütőbe és süssük addig, amíg a héja könnyen leválik a húsáról. A hagymát vágjuk kisebb kockákra, keverjük össze a majonézzel és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. A kihűlt padlizsánt tisztítsuk meg, turmixoljuk össze és adjuk hozzá az előzetesen elkészített krémhez. Tegyük legalább 1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk friss pirítóssal.