icon_search

    Fánk, egy régi útitárs

    A fánk több száz éve édesíti meg a mindennapokat. Kezdetben az arab országok élesztővel készült és olajban kisütött finomsága volt, de az 1400-as évekre sikerült Európát is meghódítania.

    Érvényes: 21.10 - 31.8.2016

    A közismert lyukat a fánk közepén Hanson Gregory hajóskapitánynak köszönhetjük, aki egy kormánykerékküllő által átszúrt nyers fánkot sütött ki és jött rá arra, hogy ezzel a módszerrel nem marad nyers a tészta közepe. Az európaiak előszeretettel töltötték meg sajttal, gombával és hússal sütés előtt, az ókori görögök pedig mézzel édesítették. Napjainkban az egyszerűbb desszertek igazi királya lett, amivel minden nebulónak kedvezhetünk az iskola időszakában, ha odacsempésszük a tízórai, vagy az uzsonna mellé.