icon_search

    Barbecue-t a csirkének is

    Ki az, aki ellen tud állni a frissen sült grillcsirkének? Most, hogy itt a jó idő, a kertben is könnyedén elkészíthetjük a ropogós finomságot.

    Érvényes: 21.10 - 15.6.2016

    Grillezés előtt hagyjuk állni a csirkét barbecue-szószban, grill­fűszer­keverékben vagy egy finom, házi készítésű pácban, sütéskor pedig ne féljünk kicsit megpirítani a bőrét, mert attól lesz igazán zamatos, ropogós a hús. Tálaljuk salátával vagy grillezett zöldségekkel!

    Mézes-chilis csirkepác
    Ha igazi különlegességre vágyunk, pácoljuk be előző este a csirkecombot és -szárnyat ebbe a pikáns szószba, majd másnap grillezzük ropogósra!
    Hozzávalók (kb. 1 kg csirkehúshoz):
    • 5 ek. méz
    • 3 ek. ketchup
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 ek. olívaolaj
    • kb. 1 mokkáskanál őrölt chili
    • oregánó
    • só, bors
    Elkészítés:
    A csirkehúst megtisztítjuk (a bőrét rajta hagyjuk), sózzuk és borsozzuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól megforgatjuk benne a húsokat. A maradék pácot a halom tetejére öntjük, és az egészet meglocsoljuk még egy kis olívaolajjal. Egy éjszakára (vagy 2-3 órára) a hűtőbe tesszük. Ha sütéskor marad pác, tegyük félre mártogatósnak!