icon_search

  Anyák napja

  Minden év május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük, idén ez a nap május 7-ére esik.

  Érvényes: 27.5 - 26.5.2017

  Az anyuka és a gyermeke közötti kötelék mindennél szorosabb, az édesanyák azok, akik jóban-rosszban szeretettel és gondoskodással veszik körül gyermekeiket.


  Az édesanyák ünneplése egészen az ókorig nyúlik vissza, és a különböző kultúrákban más és más módon, illetve időpontban tartották. Hivatalosan először 1914-ben, az Egyesült Államokban tartottak anyák napját, innen vette át évről-évre egyre több ország, köztük Magyarország is, ahol 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt kezdeményezésére tartották meg először, a már hagyományos Mária-tisztelettel karöltve.

  Sokunknak okoz fejtörést, hogy anyák napjára mivel kedveskedjünk édesanyánknak. Természetesen a legapróbb ajándékkal, figyelmességgel is nagy örömöt szerzünk, de ha igazán felejthetetlen élményt szeretnénk május első vasárnapjára varázsolni, akkor találjunk ki valami különlegeset. Remek ötlet például, ha megvendégeljük őt a kedvenc éttermében, de ha otthonosan mozgunk a konyhában, akkor készítsük el magunk az "ünnepelt" kedvenc ételét.

  Alakítsuk úgy a vasárnapot, hogy abban az édesanyánk szerepeljen az első helyen, és tervezzük meg előre, hogy hol és miként vendégeljük meg őt. Ha az éttermi meghívás mellett döntünk, akkor ne felejtsük el előre lefoglalni a helyet, nehogy az utolsó pillanatban kellemetlen meglepetés érjen bennünket. Amennyiben viszont az otthoni sütés-főzést választjuk, akkor készítsük el édesanyánk kedvenc fogásait, és lepjük meg őt egy fenséges ebéddel.

  Egészen pici korunktól kezdve minden év május első vasárnapján felköszöntjük édesanyánkat. Az óvodai és iskolai ünnepségekre mindenki szívesen emlékszik, édesanyánk számára is örök emlék marad egy-egy ilyen nap.  Ha már ki is öregedtünk az iskolapadból, és mi magunk is szülőkké váltunk, sose felejtsük, hogy ki az a csodálatos ember, akinek a legdrágábbat köszönhetjük: az életünket.