A legnagyobb öröm, ha együtt pihen a család a húsvéti ünnepek alatt

A hideg és sötét tél, a lassan induló újév után a tavasz beköszöntével itt az ideje a lemerült testi és lelki tartalékok feltöltésének. És nem csak a napi robotban elfáradt felnőttek számára. A húsvéti utazás megtervezése a család önismeretének próbája is.

Érvényes: 19.4 - 10.3.2017

Mindenekelőtt érdemes fejben összerakni a család pihenés-mozaikját: mire vágyunk, mennyi kompromisszumra vagyunk hajlandóak? Tervezni és együtt elindulni a legörömtelibb ajándék, ami nem olvad el a kézben, nem jön helyette pár hét múlva csillogósabb, gyorsabb. A közös élményekből hosszútávon táplálkozhat a család minden tagja.

Mit mérlegeljünk?

Mekkora utazást vállalunk jó szívvel, hány napra tudunk elszabadulni? Magyarországon maradnánk vagy akár csak pár napra is, de nyakunkba vennénk a világot –meg a gyereket– és a húsvéti kirándulás határainkon túlra vezetne?
Mi tenne a legjobbat a felnőtteknek és mi köti le a gyereket? Olvasgatni szeretnénk egy medence partján? Vagy falun elbújni a nagyváros ingercunamija elől? Szeretnénk egy kis pedagógiát szőni a pihenés percei közé és együtt felfedezni a húsvéti népszokásokat?
Inkább a túrázást választanánk, esetleg vonatoznánk, bicikliznénk, vagy jó lenne végre megtanítani a gyereket úszni? Legyünk őszinték magunkhoz és ha lehet, faggassuk ki a család legkisebb tagját is, hogy őt mi lelkesíti.

Húsvét belföldön - Wellness-kényeztetést hozhat a nyuszi

A legtöbb család a belföldi kikapcsolódás mellett dönt. Az anyagiak mellett az is emellett szól, hogy sem a szülőket, sem a gyerekeket nem kell hosszú utazással gyötörni, ráadásul a belföldi üdülés előkészítése is egyszerűbb. Az utazóknak mindenképpen célszerű figyelni a belföldi szállodák húsvéti wellness akcióit: az árkedvezmény mellett gyakran ingyenes szauna-, vagy masszázsbérletet kínálnak az általában 2-3 éjszakás csomagokban. Megéri odafigyelni, mert egy-egy ilyen ünnepi ajánlattal tízezreket spórolhatunk és ingyen élmények pottyanhatnak az ölünkbe. A pihentető feltöltődés mellett utazással vagy városlátogatással tehetjük mozgalmasabbá a kényeztetés napjait, a szálláson kívüli programlehetőségekről szívesen nyújtanak felvilágosítást a hotelekben. Számos magyar faluban locsoló- és tojásfestés-bemutatóval, húsvéti fesztivállal készülnek, a kézműves gasztronómia bemutatása pedig már mindenhol alapvető elvárás.

Húsvét külföldön - A család útja Rómába vezet?

A húsvét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe, így a közös pihenés útja is vezethet az olasz fővárosba. Húsvétkor Róma és a Vatikán számos templomában tartanak ünnepi misét, ilyenkor az egész olasz főváros szebb arcát mutatja, az éttermek pedig húsvéti menükkel várják az éhes utazót.

Gyerekesek számára jó és kényelmes döntés lehet valamelyik szomszédos ország. Az autósok néhány óra alatt eljutnak Bécsbe, Pozsonyba, akik pedig egy kicsit hosszabb útra is rászánják magukat – esetleg egy apró belföldi pihenővel – Erdélyben élvezhetik a tájakat és a csodás ízeket.

A húsvéti utazás még élvezetesebb lehet, ha nem bonyolítjuk túl az előkészületeket és segítséget kérünk utazásszervezőtől vagy utazási irodában. Egy beszélgetés, egy katalógus nem kerül semmibe és sokszor olyan szempontok és megoldások, úti célok is előkerülnek, amikre egyébként nem is gondolnánk. Otthon pedig közösen dönthetjük el, hogy a család útja Rómába, egy wellness-szállodába vagy egy romantikus faluba vezessen-e az ünnepen.