icon_search

    A grillpartik válogatottja

    A tökéletes grillezett csirke titka

    Érvényes: 21.10 - 27.7.2016

    Csirkemell grillezésekor ügyeljünk arra, hogy a szeletek egyenlő vastagságúak legyenek, hogy minde­nütt megfelelően át tudjanak sülni.
    Lehetőség szerint óvatosan klopfoljuk ki a húsokat pácolás előtt.
    A grillrácsot minden esetben olajozzuk meg, mert a csirke zsírban szegény, így könnyen a rácshoz ragadhat.
    A csirkehúst fél órával a grillezés megkezdése előtt áztassuk sós vízbe, így sokkal puhább és szaftosabb lesz.
    A csirkepáchoz szinte bármelyik fűszer passzol, de ha biztosra akarunk menni, használjunk mustárt, mézet és fokhagymát.
    Az ideális hőmérséklet a csirke grillezéséhez 190–200 °C.