KERÉKPÁROS DIVAT, AVAGY MIT VISELJÜNK KERÉKPÁROZÁS KÖZBEN?

KERÉKPÁROS DIVAT, AVAGY MIT VISELJÜNK KERÉKPÁROZÁS KÖZBEN?

A kerékpározás színtiszta élvezet. Ám könnyen kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk, amely tönkreteheti ezt az élvezetet. Ez lehet váratlanul lezúduló eső, erős szél vagy egy rosszul választott ruhadarab is.

Rövid, alacsony intenzitású túrához megfelelő a hétköznapi viselet. Ilyenkor nem szükséges speciális öltözéket vásárolni, bár a bukósisak és egy kesztyű hasznos lehet. Ha rendszeresen hosszabb túrákra készül, érdemes beruházni kerékpáros ruhára. Ez növeli kényelmét és a kerékpározás élményét.

Kerékpáros felső

Úgy tervezik, hogy védje a vesét. Légáteresztő anyagból készülnek, hamar megszáradnak, és elnyelik a verejtéket. Érdemes zsebbel ellátott darabot választani, amelyikben tárolni tud egy energiaszeletet, esőkabátot vagy telefont.

Biciklis nadrág

Védi a nyomástól az ágyékot, hőszigetelő hatású. A párnázott nadrágok csökkentik a dörzsölés lehetőségét az érzékeny területeken, amelyet az ülés okozhat. Lehetőleg ne pamutból legyen, mert az hamar átnedvesedik és lassan szárad.  Alacsony hőmérséklethez a legjobb védelmet a szorosabb antibakteriális betéttel ellátott termo-anyag biztosítja.

Kesztyűk

A kesztyű viselése biztosítja a kormány stabil fogását, véd a hideg ellen, csökkenti a kéz zsibbadását.  Hidegebb időjárás esetén igazi védelmet a hosszabb kesztyűk nyújtanak. Legjobb, ha szélálló vagy softshell anyagból készülnek. Ha melegebb a hőmérséklet, rövid kesztyű viselése ajánlott, amely jó nedvszívó. Ez kényelmes fogást biztosít a kormányon, és megelőzi a kezek zsibbadását.

Bukósisak

Csökkenti a fejsérülés kockázatát baleset esetén, és megvéd az erős napsugarak ellen is. Fontos, hogy a méret megfelelő legyen, stabilan, szorosan kell illeszkednie a fejre akkor is, ha az állpánt még nincs bekapcsolva. Mindenképpen próbálja fel a bukósisakot a vásárlás előtt. A sisakok több méretben kaphatók. Fontos hogy kényelmes legyen, ne dörzsöljön és ne legyen túl laza sem.

Kerékpárcipő

Évről évre egyre népszerűbbek a speciális SPD integrált cipők, amelyekhez SPD pedálkötésű rendszer szükséges. Ennek köszönhetően a cipő nem csúszik le a pedálról, így hatékonyabban tud tekerni. Vehet kétoldalú pedált is, amelyet normál cipővel is tud tekerni . Ez nem kötelező, de ha sokszor hosszú utakat tesz meg, érdemes megfontolni.

Szemüvegek

Nemcsak a nap ellen, hanem a repülő rovarokkal és a felcsapódó kavicsokkal szemben is védelmet nyújt. Ha gyakran kerékpározik különböző körülmények között, vehet cserélhető lencséjű szemüveget is. A leggyakrabban ezt a három féle lencsét használják: a sötétet napos időben, a narancssárgát este, a színtelent pedig felhős időben.

Esőkabát

Heves esőzéskor védi a ruhát az átázástól. Kis helyet foglal. Érdemes élénk szinűt választani, amely növeli a láthatóságot, így biztonságosabb a közlekedés rossz látási viszonyok között is.   

Az ilyen alapkészlet biztosítja a komfort és biztonságérzetünket. Nézze meg kerékpár részlegünkön termékeinket a legközelebbi Tesco áruházunkban.