ISMERJÜK MEG A ROLSON KERÉKPÁR KIEGÉSZÍTŐKET.

ISMERJÜK MEG A ROLSON KERÉKPÁR KIEGÉSZÍTŐKET.

Kerékpár vásárlás után sokan azt gondolják, hogy ezzel véget is értek a kiadások - és annyi csak a tennivalója , hogy felpattan a nyeregre és teker. Nem is tévedhetnének nagyobbat. Az igaz, hogy az erős lábak elegendőek a tekeréshez, de nem árt felkészülni minden eshetőségre, és ehhez segítségére lehet néhány alap szerszám és kerékpár kiegészítő.

Kerékpár vásárlás után sokan azt gondolják, hogy ezzel véget is értek a kiadások - és annyi csak a tennivalója , hogy felpattan a nyeregre és teker. Nem is tévedhetnének nagyobbat. Az igaz, hogy az erős lábak elegendőek a tekeréshez, de nem árt felkészülni minden eshetőségre, és ehhez segítségére lehet néhány alap szerszám és kerékpár kiegészítő.
Tesco áruházakban széles választékban találhat Rolson kiegészítőket, melyek magas minőségű alapanyagból készülnek és hosszú élettartamúak. Ezek élvezetesebbé és mindenek felett biztonságosabbá teszik útját.
Elengedhetetlen, hogy jól látható legyen a közlekedésben lévő többi résztvevő számára akár rossz látási viszonyok mellett is. Ronson lámpákat tesztelés alatt tartjuk, biztonsági szempontoknak megfelelően is. Emellett is a Tesco áruházakban kedvező áron kaphatóak.

A kerékpár lámpa használata nagyon fontos!

A Rolson termékpalettában a hátsó lámpák öt magas fényű leddel vannak ellátva. A nyeregcsőhöz való rögzítés után beállíthatja, vízszintes vagy függőleges pozicióba. Működésüket két darab AAA elem biztosítja és a ledes kialakítás hosszú üzemidőt eredményez. Három üzemmódban használhatóak: folyamatos fényű, villogó és gyorsan villogó. Formatervezésük során azt is figyelembe vették, hogy ne csak hátra világítson hanem oldalra is. Ennek köszönhetően az oldalról közeledők számára is jól látható.

Megtalálhatja a  termékek között a ready-to-go szetteket, kiegészítő tartozékaival. Az egyik készlet tartalmaz első lámpát, melyet rögzítő bilinccsel csatlakoztathat a kormányhoz, ez AA elemmel működik. Ezen felül tartalmaz hátsó led lámpát is. A csomagban megtalálható még két fényvisszaverő szalag amit a karján vagy lábán viselhet, ezzel is növelve láthatóságát és biztonságát.  

Egy másik technikai funkciója is van,  bokára rögzítve megelőzi nadrágja becsípődését és védi az olajos lánc szennyeződéseitől, melynek eltávolítása  nehézséget okozhat. Miért ne használná ezeket?
A készlet ötödik tartozéka egy 65 cm-es kerékpár kábelzár, műanyag bevonattal ellátva a váz védelmének érdekében. A készlet tartalmaz még két darab lakat kulcsot.

Érdemes kerékpárja védelmére is gondolnia.

Lopás elleni védelemhez a Tesco áruházakban két féle Rolson modell kapható. Az egyik egy méter hosszú sodrony, mely kulccsal zárható. Kényelmesen egyszerűen használható a kerékpár lezárásához. A másik modell 180 cm hosszú számkombinációs sodronylakat. Könnyen megváltoztatható alapértelmezett számkombinációval. Ezek a kábelzárak rövidebb időre biztosítják kerékpárját.

Védelmet nyújt a hirtelen ötlettől vezérelt lopások ellen. A váz és a kerék összefűzésével rögzítheti kerékpárját. Ha hosszabb időre hagyja felügyelet nélkül kerékpárját nem ezek a termékek ajánlottak. Ilyen esetekre kaphatóak speciális acél lakatok és U-lakatok.

Ellenőrizze a guminyomást és élvezze a kerékpározást

Bár a kerékpárok ritkán hibásodnak meg mégis van egy gyakori probléma ami megállásra kényszeríti a kerékpározót- a defekt. Ez egy gyakori probléma ami bármikor megtörténhet. Tehet ellene defektvédelemmel ellátott gumiköpeny használatával vagy feltöltheti a gumibelsőt egy speciális tömítő folyadékkal ami csökkenti, de nem zárja ki a defekt kockázatát.

Érdemes felkészülni és magunknál hordani egy pumpát. Rolson termékei között megtalálható egy praktikus kézi modell. A kulacstartó mellé felhelyezhető tartozékrögzítővel, így nem kell aggódnia, hogy sok helyet foglal és mindkettő kéznél van. Minden szeleppel kompatibilis, maximális nyomása 120 PSI/8 BAR.
 
Ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni a kerék nyomást. A megfelelő nyomás mellett csökken az ellenállás és hosszabb élettartamú lesz a külső gumi, biztosítja a megfelelő tapadást és a fékezési távolságot.
 
Mindig több vízzel készüljön mint amennyire várhatóan szüksége lehet.

A túrákhoz nagyon hasznos a kulacstartó.
Egy általános probléma, hogy csak fél literes kulacs tárolására alkalmas.

A Rolson megoldást kínál azoknak, akiknek több folyadékra van szükségük. A Rolson kulacstartó átmérője 45-80mm-ig állítható, így akár 1,5 literes palack is rakható bele.
Beállítása nagyon egyszerű egy rögzítő műanyagcsavar segítségével, mely néhány másodpercet vesz csak  igénybe.

Ne hagyja, hogy...

Minden eshetőségre felkészülten kell útnak indulni. Egy kilazult küllő vagy csavar utunkat gátolhatja ahogy a defekt is, ha nincs önnél pót alkatrész vagy az előbb említett pumpa. Hasznos ha van kéznél defekt javító, hogy lezárjuk a lyukat és néhány szerszám kisebb javításokhoz.

A Rolson termékek között megtalálható egy 32 darabos szerszámkészletből álló nyeregtáska. Tartalmaz több javítófoltot amivel megszüntetheti a defektet. Két gumileszedőt aminek segítségével könnyen eltávolítható a gumiköpeny. Tartalmaz egy darab rongyot melyet törlésre használhat. Kiterítheti a földre, ráteheti a szerszámokat, így nem vesznek el. Egy gumibelső darab nagyon hasznos lehet ha vágás keletkezik a keréken. Illessze a belső és a külső közé amíg eljut a legközelebbi kerékpár szervizig ahol új gumit tud vásárolni.
A készlet kerékpár kulcsokat is tartalmaz. Az első egy kerékpár kulcskészlet "10-in-1" tíz féle foglalattal ellátva. (6-15 mm-ig) A második egy többfunkciós szerszám: ezen van csavarhúzó, inbuszkulcs, csavarkulcs, krova kulcs és küllőkulcs. Könnyedén külön veheti, így csak azt kell magával vinnie amelyikre szüksége lehet. Nagy segítség lehet a csavarok meghúzásához a racsnis kulcs is. A kulcskészlet elfér egy nyeregtáskában, amely rendelkezik egy kizippzározható rekesszel amiben tarthat gumibelsőt vagy mobiltelefont is.

Szerszámok amikre mindenképpen szüksége lehet.

Rolson termékcsaládjában elérhető egy esztétikus fémdobozban egy tizenkét darabos kulcskészlet, amiben megtalálhatóak inbusz kulcs, lapos illetve csillag fejű csavarhúzó, torx kulcs és léncbontó kulcs - hasznos lehet, ha elszakad a lánc. Nagyon strapabíró, esztétikus készlet és még kis helyen is elfér. A készlet tartozéka egy karabiner is amellyel az övére is csatolhatja.

Tudja merre tart

Rolson telefontartót is kínál azok számára akik szeretnek kapcsolatban lenni a világgal vagy navigációra van szükségük. Vázhoz és a kormány stucnihoz lehet rögzíteni tépőzáras pánt segítségével. A telefon maximális kijelzője 5,5 colos lehet, de a tok a képernyő széleit takarni fogja. Ha kisebb méretű telefont tesz bele akkor az egész képernyő látható lesz. A tok átlátszó védőfóliája nem korlátozza az érintőképernyő használatát.
A telefontartó rekeszen kívül van még egy zseb, amiben tárolhatja például a pénztárcáját vagy egy power bank-ot amivel töltheti mobiltelefonját. A tartón van egy lyuk (vízálló),  a fülhallgató kivezetésére, a Rolson telefontartóhoz tartozik még egy speciális hosszabbító kábel is.