A KERÉKPÁROZÁS FEJLESZTÉSE VÁROSAINKBAN

A KERÉKPÁROZÁS FEJLESZTÉSE VÁROSAINKBAN

A kerékpározás rövidesen hazánkban is egyenrangúvá válik  a többi közlekedési formával, egyre több helyen van lehetőség kerékpározni.

Kétirányú kerékpáros közlekedés egyirányú utcákban

Ezekben az utcákban szembe is haladhat a kerékpáros, méghozzá a sáv jobb oldalán. A normál irányú úton a forgalommal megegyező irányban kell haladni. Ez egy elég népszerű közlekedési megoldás a kerékpárosok számára, több nagyvárosban is találkozhatunk vele, pl. Budapest, Szeged, Nyíregyháza, Debrecen.

Kereszteződésen való átkelés gyorsan és biztonságosan

Ha Ön egyenesen halad át egy kereszteződésen, és egy autó ráfordul a kereszteződésre, Önnek van elsőbbsége. Ha az autók egyenesen haladnak az úton, és Ön szeretné keresztezni az útjukat, Önnek kell elsőbbséget adnia.

Kerékpárút

Egy külön ekerített terület, amely fel van festve. Olyan utakon lehetséges, ahol a megengedett sebesség legfeljebb 50 km/h, és olyan széles az úttest, hogy a felfestett terület nem csökkenti le túlzottan az autósok területét. A kerékpársávnak 1,5 m-nek kell lennie.

Fekvőrendőr

A fekvőrendőrök célja, hogy lelassítsák a forgalmat, és megkönnyítsék az átkelést. Ez a kerékpárosok számára egy baráti megoldás, amely biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az utat. Ahhoz, hogy még komfortosabbá tegye túráit, keresse fel bármely hipermarket Tesco áruházban a kerékpár részleget, és válogasson kínálatunkból.