Hová vigyük a gyermeket rossz időben? – Tippek a kalandozásra!

Vajon milyen szórakozási lehetőségeket kínálhatunk a kicsik számára, ha odakint hideg van, fúj a szél és akár a hópelyhek is hullanak? A játszótér ilyenkor nem jön szóba, de találunk más programokat is számukra!

A gyerkőcöket kevésbé riasztja el a rossz idő. Miközben a felnőttek legszívesebben a kanapéra kucorodnának, takaróba bújva egy jó könyv vagy film társaságában, a lurkók kifogyhatatlan energiával szaladgálnak és akár most azonnal is nekivágnának a havas utcának.
Ha nem otthoni játékkal kötik le magukat, érdemes kitalálni számukra olykor egy-egy tartalmas, akár egész délutánra szóló programot. Szerencsére, vidéken és a fővárosban egyaránt találunk kifejezetten gyerekeknek szóló műsorokat, előadásokat és elfoglaltságokat. A játszóházak, művelődési házakban fellelhető különféle kézműves- és egyéb foglalkozások mellett akár színházba és múzeumba is vihetjük a csemetéket.

Színház, bábelőadás

A gyermek- és bábszínházak egész évben rendelkezésre állnak mesés előadásaikkal, amelyeket minden gyermek élvezni fog. Kifejezetten gyermekszínház a Kolibri Színház Budapesten, a Babszem Jankó Gyermekszínház Egerben és a Szentrendrei Gyermekszínház és Kreatív Színházi Stúdió.
Bábszínházat pedig országszerte találunk: Budapesten, Győrben, Zalaegerszegen, Pécsett, Veszprémben, Szombathelyen, Egerben, Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten, Békéscsabán és Szegeden is beülhetünk egy szórakoztató előadásra.Természeti csodák és múltba révedés

Ha a természet csodáival, állatokkal, kísérletekkel lehet igazán lekötni a lurkó figyelmét, akkor a budapesti Planetárium, Tropicarium vagy a Csodák Palotája felülmúlhatatlan élmény lesz a számára.
A múzeumok is kínálnak bőven látnivalót a gyerekeknek, a természettudományi és a mezőgazdasági múzeum különösen szórakoztató lehet számukra, de természetesen érdemes figyelembe venni azt is, milyen témák érdeklik a kisfiúkat és a kislányokat. A lányok örülhetnek a babamúzeumnak (Keszthelyen), a fiúk a hadtörténetiben vagy a vasúttörténeti parkban nézelődhetnek szíves örömest, s mindkét nem képviselőit érdekelheti a macimúzeum is, amelyet Rákóczifalván látogathatunk meg. S ha már játékok, a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely sem hagyható ki!Barlangok mélyén

Üdítő szórakozás és nagy kaland az egész családnak egy barlang meglátogatása. Köztük az ismert aggteleki cseppkőbarlangé, de számos „rokonát” találjuk meg országszerte. A fővárosban a Pál-völgyi cseppkőbarlang és a Szemlő-hegyi barlang esik útba, a közeli Solymáron a Solymári Ördöglyuk, a Bükk helységben az Anna- és az István-barlang.
Esztergomban a Sátorkőpusztai barlangot, Tapolcán a tavasbarlangot, míg Abaligeten szintén cseppkőbarlangot tekinthet meg együtt a família.
A kisfiúk nagy kedvence lehet a csepeli- vagy a tamariskai domb alatt elterülő bunker is.


Kapcsolódó cikkek