Hétvégi úti célok gyerekekkel

Beköszöntött a napsütéses időszak, egyre többet és egyre gyakrabban mozdulhatunk ki otthonról a hétvégeken és a nem is olyan sokára megérkező vakáció alatt a gyerekekkel

Ezúttal hazánk sokak számára még felfedezetlen, ám annál festőibb helyeiből szemezgetünk egy csokorra valót:


Gemenci erdő
Magyarország déli részén Szekszárdtól délre találjuk ezt a csodálatos parkerdőt, amely minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújt. A több helyen kialakított parkerdőben madármegfigyelők, pihenőhelyek, erdei játszóterek és a Gemenci Erdei Vasút segítenek a tökéletes kikapcsolódásban.

Bukszus-labirintus
Magyarország legnagyobb sövénylabirintusa Tiszadobon, az Andrássy-kastély parkjában található. A mesébe illő, több mint 130 éve épült palotát nem csak a labirintusa, hanem az angolparkja, a Tisza közelsége és az 500 hektáros parkerdeje teszi örök élménnyé az odalátogatók számára.

Veresegyházi Medvepark
A Budapesttől mindössze 30 kilométerre található medvepark Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. A hatalmas területen fekvő parkban medvék tucatjai várják az állatbarátokat. Különösen nagy élményként a medvék etetésébe is be lehet segíteni. Ám nemcsak medvékkel találkozhatunk, a parkban ugyanis farkasok, mosómedvék, rénszarvasok is vannak, sőt 2015 óta lámák, emuk és csincsillák is színesítik a palettát.

Börzsöny, Csóványos-kilátó
A Csóványos a Börzsöny legmagasabb pontja, 2014-ben vadonatúj kilátó épült a tetején. A 938 méter magas hegycsúcsra többféle útvonalon is feljuthatunk. A Börzsöny kapujának számító Katalinpusztán erdei bolt, vadaspark és erdei játszótér, sőt hangyavasút is a rendelkezésre áll, hogy kitűnően érezzük magunkat.

Mátravasút
Melyik gyermek ne szeretné a vasutakat? Ha a Mátrába indulunk kirándulni, semmiképpen ne hagyjuk ki a kisvasutazást Gyöngyös és Mátrafüred vagy Gyöngyös és Szalajkaház között.

Szerző:

Kapcsolódó cikkek