5 mókás sapkaötlet

Örömteli viselet a hidegben

Ha visszaemlékezünk a mi gyermekkorunkra, bevallhatjuk legalább magunknak, hogy a sapka többségünknek nem volt a kedvenc ruhadarabja. Nem viseltük szívesen. A gyerekek ma is lázadoznak a sapka viselése ellen, de ma már több lehetősége van a szülőknek, s egy kis –úgymond-, csellel, egy mókás fejfedő beszerzésével, elérhetjük, hogy boldogan hordja a gyermek. A mókás állat- és szörnyfigurás sapkákat a gyerekek kimondottan szívesen viselik.

Íme, néhány ötlet, melyeket nem csak megvásárolhatunk, hanem megkérhetjük a nagyit, hogy készítse el, vagy akár mi magunk is megpróbálhatjuk elkészíteni. Természetesen a lista koránt sem teljes, csak a képzeletünk szabhat határt. És az sem feltétlenül szükséges, hogy teljesen új sapkát készítsünk, alapnak megteszi egy kevésbé izgalmas darab is. Az öröm garantált, nem beszélve az öltözés körüli hajcihő elkerüléséről.

1. Panda

A pandamacis sapka egyszerűen elkészíthető. Egy sima sapkaformára a szemeket kell ráhorgolni, külön megkötni a füleket, az orrot és a pupillákat pedig hímezzük.

2.Béka

A sapka alapja lehet egy csősapka. A béka szemét csigavonalakból kell horgolni a száját pedig hímezni.

3. Süni

Ha a gyermek kedvenc állata a sün, akkor sincs probléma, mivel ma már ez is megoldható, s boldogan teheti kedvencét sapka formában a fejére.

4. Bagoly

Helyes, bölcs kis állat, színválasztástól függően lánynak, fiúnak is jó ajándék lehet.

5. Harcias kiskakas

Egy praktikus, bebújós modell megakadályozza, hogy a sapka leessen a gyerekek fejéről, amíg a szabadban játszanak. Egy piros taréj és egy félelmetesen vörös kakasszakáll meg fogja hozni a kívánt hatást.

Ami mindenképpen figyelni kell:

-          Soha ne tegyen rá könnyen leszakadó és lenyelhető díszt, mert balesetveszélyes.

-          A dekorációs elemek ne szúrják vagy nyomják a kicsi bőrét, arcát, fejét.

-           Legyen kényelmes, ne kelljen igazgatni!

-          A legfontosabb pedig, hogy maximálisan megfeleljen az eredeti elvárásoknak: legyen meleg, puha, könnyen kezelhető viselet, a díszítés csak a ráadás!

A mókás állat- és szörnyfigurás sapkákat a gyerekek kimondottan szívesen viselik.
Szerző: Kőpataki Krisztina

Kapcsolódó cikkek