Túrótora hidegen, málna szívecskével

Hozzávalók

Túrókrém
80 g krémsajt
70 ml habtejszín
15 g porcukor
1/2 kiskanál reszelt citromhéj
1/2 kiskanál zselatin
HOZZÁVALÓK
100 g fagyasztott málna
20 ml almalé
20 g cukor
1 kiskanál zselatin
Alj
5-6 csokoládés teasütemény
30 g vaj
1
1. lépés
2
2. lépés
3
3. lépés
4
4. lépés
5
5. lépés

Egy kb. 10 cm átmérőjű, kerek sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Egy külön edénybe morzsoljuk bele a teasüteményt, és keverjük össze az olvasztott vajjal, majd tegyük be a sütőforma aljára.

A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral. A túrót törjük össze a citromhéjjal, és keverjük össze a tejszínnel. Fél kiskanál zselatint áztassunk be kb. 20 ml vízbe, majd oldjuk fel, a zselatinos tálat forró vízfürdőbe mártva. Amikor feloldódik, öntsük a túrókrémhez, és alaposan keverjük össze.

A málnát főzzük meg a cukorral és az almalével. 2–3 perc főzés után vegyük le a málnát a tűzről, és passzírozzuk át egy szitán. Egy kiskanál zselatint áztassunk be kb. 20 ml vízbe. A megdagadt zselatint adjuk hozzá a málnapüréhez és keverjük el. A zselatin oldódásakor egy kicsit alágyújthatunk a pürének, vigyázva, hogy ne forrjon fel. A legjobb, ha ezt vízfürdő fölött végezzük.

A még nem besűrűsödött túrókrémen csináljunk egy cseppet az enyhén kihűlt málnás szószból.

Formázzon a foltból szívet, egy fapálcikával szétkenve a túrókrém torta tetején. A málnaszósz maradékát öntsük vékony rétegben egy üveg edénybe. Miután kihűlt, vágjunk ki belőle egy plusz dekorációt, pl, szívecskét a túrótortára.

Valentin-nap