Csokoládés panna cotta meggyszósszal

Hozzávalók

150 ml habtejszín
50 ml tej
50 g desszert csokoládé
2 kiskanál kakaó
2 lapos kanál cukor
1 kiskanál zselatin
Szószhoz: 200 g fagyasztott meggy
2 kanál méz
1/2 teáskanál kardamom
70 ml víz
1
1. lépés
2
2. lépés
3
3. lépés
4
4. lépés
5
5. lépés
6
6. lépés

A tejszínt keverjük össze a cukorral és a tejjel egy kis fazékban és melegítsük fel egy kicsit. 

A csokoládét reszeljük le, a zselatint pedig öntsük le egy kanál vízzel.

A csokoládét, a zselatint és a kakaót keverjük a tejszínhez. Tegyük a fazekat nagyon kicsi tűzre. Kevergetve várjuk meg, amíg a csokoládé és a zselatin teljesen elolvad. Ügyeljünk, hogy ne forrjon fel, sőt ne legyen túl forró a massza.

Öntsük át a masszát egy szív alakú, szilikon sütőformákba. Tegyük félre egy hűvös helyre, amíg teljesen meg nem dermed (ez eltarthat akár 4 órát is).

A meggyet melegítsük össze a mézzel, a kardamommal és a vízzel. Főzzük pár pillanatig lassú tűzön. Amikor megpuhulnak, mixeljük össze sima masszává.

Mielőtt feltálaljuk, borítsuk ki a desszertet a formákból, és öntsük le a kihűlt meggyszósszal.

Valentin-nap