Meggyes-csokoládés szuflé

Hozzávalók

ÖSSZETEVŐK
150 g csokoládé
100 ml 30%-os tejfel
3 tojás
3 kanál nádcukor
1 kiskanál kakaó
csipet só
1 és 1/2 pohár meggy (pl. fagyasztott)
1 kiskanál burgonyaliszt
TOVÁBBÁ
vaj
aprószemű cukor
porcukor
1
1. lépés
2
2. lépés
3
3. lépés
4
4. lépés
5
5. lépés
6
6. lépés
7
7. lépés
8
8. lépés
9
9. lépés
10
10. lépés
11
11. lépés
12
12. lépés
13
13. lépés
14
14. lépés

A kokillákat (8 cm átmérőjűket) kenjük ki puha vajjal, és szórjuk meg az aprószemű cukorral. A felesleges cukrot rázzuk ki.

A meggyet tegyük egy fazékba. Öntsünk bele 1/5 pohár vizet, és adjunk hozzá egy kanál nádcukrot. Főzzük a gyümölcsöt lassú tűzön addig, amíg puha nem lesz.

1/4 pohár vízben keverjük el a lisztet. Fokozatosan adjuk hozzá a megfőtt meggyet, amíg megfelelően sűrű nem lesz.

Forraljuk fel a tejszínt és adjunk hozzá 2 kanál nádcukrot. 

A csokoládét vágjuk fel apró darabokra, és tegyük egy tálba.

A csokoládéhoz adjuk hozzá a kakaót.

Öntsük át a csokoládét tartalmazó tálba a forrásban lévő, cukrozott tejszínt, és keverjük addig, amíg fel nem oldódik a csokoládéban, majd hűtsük ki.

Válasszuk el a tojás sárgáját a fehérjétől. A fehérjéhez adjunk egy csipetnyi sót, és verjük fel kemény habbá.

A sárgáját adjuk a csokoládés tálhoz, és keverjük össze.

A tojásfehérje 1/3 részét adjuk a csokoládés masszához és keverjük össze.

A csokoládémasszát adjuk a fehérje maradékához és óvatosan, de mégis gyorsan keverjük el.

Töltsük meg a kokillákat a masszával.

A szuflét tegyük 200°C-ra előmelegített sütőbe. 30 másodperc sütés után csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük 15 percig légkeveréses programmal. Ha a sütőt légkeverés nélküli funkcióra állítjuk be, akkor a szuflét kb. 5 perccel tovább kell sütni. Azonnal tálaljuk a kész szuflékat, mert gyorsan össze tudnak esni. 

Tálalás előtt öntsük le az édességet meggyszósszal és szórjuk meg porcukorral.

Valentin-nap