Marha hátszín eperszósszal

Hozzávalók

2 Tesco Finest marha hátszín
2 szál rozmaring
száraz vörösbor
2 marék fodros kel
olaj
só, bors
Eperszósz
300 g friss eper
2 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1/3 fej hagyma
1–2 vörös chili
1 és 1/2 kanál borecet
1 kanál Maple Syrup Tesco Finest juharszirup
2 kanál olívaolaj
só, bors
1
1. lépés
2
2. lépés
3
3. lépés
4
4. lépés
5
5. lépés

A tál alját béleljük ki rozmaringgal. A húst könnyedén klopfoljuk szét kézzel, és fektessük a rozmaringra.

Öntsük le a marha hátszínt borral, és tegyük félre hűvös helyre, legalább egy órára.

Melegítsük be a grillt, és kenjük meg olajjal. Süssük a húst 3–4 percig mindkét oldalán, majd pihentessük 2–3 percet. Ízesítsük sóval és borssal.

Közben a fodros kelt keverjük össze 2 kanál olajjal. Adjunk hozzá egy csipet sót. Helyezzük a fodros kelt egy grillre, és süssük 3–5 percig, néhányszor megfordítva.

Hámozzuk meg a gyömbért, és vágjuk fel apróra. Tegyük ugyanezt a fokhagymával és hagymával. A chilit vágjuk félbe, kaparjuk ki belőle a csípős magokat, majd vágjuk apró kockákra. Egy kis lábosban melegítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Fonnyasszuk kb. 30 másodpercig. Adjuk hozzá a chilit, és süssük egy percig, egész idő alatt kevergetve. Adjuk hozzá a felvágott epret (2 felvágott epret tegyünk félre díszítésnek). Adjuk hozzá az ecetet és a juharszirupot. Az egészet főzzük kis lángon kb. 6 percig. Ezután a szószt mixeljük össze, valamint ízesítsük sóval és borssal. Szórjuk be a szószt eperrel díszítésként. A húst fodros kelből készült chipsszel és eperszósszal tálaljuk.

Valentin-nap