Spenóttal és parmezánnal töltött osztrigák

Hozzávalók

6 osztriga (zártak, a kinyíltak nem használhatók)
maréknyi bébi spenót
6 kiskanál reszelt parmezán
2 kiskanál vaj
3 koktélparadicsom
citrom
fűszerek: só, bors
alufólia

 ELKÉSZÍTÉS:

Az osztrigát tisztítsuk meg folyó víz alatt. Egy kicsi, éles és erős késsel, óvatosan nyissuk ki. Ügyeljünk rá, hogy ne öntsük ki a vizet, ami a kagylóban van. A legjobb, ha átöntjük egy kis tálba. Vegyük ki a húst, és tegyük át a vizes tálkába. Az osztrigákat öblítsük át a megőrzött vízben. Ha a víz túl kevés, akkor az osztrigákat folyóvíz alatt kell átöblíteni.

Tépjünk le 6 kisebb darabot alufóliából. Hajtsuk be őket úgy, hogy a rájuk fektetett kagylóknak stabil alátámasztásuk legyen. Fektessük őket egy tepsire.

Minden kagyló aljára fektessünk egy levél spenótot (szára nélkül). A spenótra fektessük a kagyló húsát, és ízesítsük borssal és sóval. Majd minden osztrigára helyezzünk vajat, egy negyed paradicsomot, és szórjuk meg parmezánnal.

Az osztrigákat süssük 200°C-ra előmelegített, grillező funkcióra állított sütőben, kb. 6–8 percig. Azonnal tálaljuk citromdarabokkal és könnyű salátával.


Valentin-nap