Sültpaprikából készült krém pirítóshoz

Hozzávalók

200 g ricotta krémsajt
100 g mascarpone sajt
2 szál kakukkfű
2 szál petrezselyem zöldje
30 ml olívaolaj
bagett vagy más búzából készült péksütemény (12 szelet)
fűszerek: só, feketebors

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Mossuk meg jól a paprikákat, és tegyük egy sütőformába. Öntsük meg egy pici olívaolajjal, és süssük kb. 15 percig, amíg az egész paprika felduzzad. Ezalatt vágjuk fel a bagettet karikákra, és terítsük szét, hogy egy kicsit meg lehessen locsolni olívaolajjal. Tegyük be a paprikák mellé a sütőbe, hogy szépen megpiruljanak. Hámozzuk meg a fokhagymát, és a gerezddel dörzsöljük be mindenegyes pirítóst egyik oldalát. A szeleteket vágja el hosszában, hosszú csíkokra.

Vegyük ki a megpuhult paprikákat a sütőből, öntsük le hideg vízzel, hogy egy kicsit kihűljön, és könnyebben le lehessen húzni róla a héját. Aprítsuk fel a paprikát apró kockákra, majd tegyük át egy tálkába. Azonnal ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, valamint adjuk hozzá a csípős paprikát is. Adjuk hozzá a sajtokat is, és az egészet keverjük jól össze. Csipkedjük le a kakukkfű leveleit a szárakról, és aprítsuk fel a petrezselyemzöldjével együtt. A paprika krémet tegyük kis tálkákba, és rendezzük köré a pirítósokat.


Valentin-nap