Dallam
  Üdvözlünk oldalunkon Karácsonyi Vásár Kívánság hópehelyben Ünnepi Ajánlatok  

Narancsos hófedte habszelet

Könnyü habos szelet az ünnepi asztalra.

 20 adag / nagyon egyszerű


ÖSSZETEVŐK:

Tészta:

 Alap:

 Krém:

 A tetejére:

 ELKÉSZÍTÉS MÓDJA:

Hogyan varázsoljak?

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

1

A vajat keverjük el a porcukorral és a fokozatosan hozzáadott tojásokkal.

2

Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.

3

Vágjuk szét a vaníliát, vegyük ki a magokat, majd adjuk hozzá a tésztához és keverjük tovább.

4

Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és keverjük tovább, majd adjuk hozzá a tejet is. Keverjük össze az egészet.

5

A 24 x 24 cm méretű formát kenjük ki olajjal, és béleljük ki sütőpapírral. Tegyük bele a tészta felét, és kb. 20 percen át süssük 180°C-on. Eközben készítsük el a habot. Verjük fel a fehérjét csipetnyi sóval, fokozatosan hozzáadva a porcukrot. Addig verjük, amíg a hab üveges színűvé nem válik.

6

A felvert habhoz adjunk hozzá egy kanálnyi burgonyalisztet és keverjük tovább.

7

A megsült tésztára kenjük rá a hab felét, és süssük tovább kb. 20 percen át. Utána vegyük ki a tésztát a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ugyanilyen módon süssük meg a tészta és a hab másik felét.

8

Eközben nyomjuk ki a narancsok levét és készítsük el a zselét a krémhez. Adjuk hozzá a vizet, a cukrot, az olajt és reszeljük bele 1/2 narancs héját. Forraljuk fel az egészet. Kevés vízzel keverjük össze a lisztet, adjuk hozzá a léhez, gondosan keverjük össze, és forraljuk fel.

9

Hűtsük le a narancszselét, és a mascarponéval keverjük el selymes masszává.

10

A massza felét oszlassuk el a tésztán, fedjük le a habos tészta másik felével, majd a massza másik felével.

11

A végén hintsük meg a süteményt kókuszreszelékkel, és lehűtve tálaljuk.

Mágikus ajánlatok

A mágikus ajánlatok segítenek tippünk elkészítésében.

100 g vaj (szobahőmérsékletű)
1/2 pohár porcukor
3 db L-méretű tojás (szobahőmérsékletű)
1 pohár kókuszreszelék
1 és 1/2 pohár búzaliszt
1/2 pohár tej
vaníliarúd
1 csapott kiskanál sütőpor
5 L-méretű tojás fehérjéje (szobahőmérsékletű)
csipetnyi
1 és 1/2 pohár porcukor
1 kanál burgonyaliszt
3 közepes narancs
1 pohár porcukor
3/4 pohár víz
3 kanál burgonyaliszt
2 csomag mascarpone
1/2 kiskanál narancsolaj
kókuszreszelék, meghinteni a sütit
olaj, a forma kikenéséhez