Dallam
  Üdvözlünk oldalunkon Karácsonyi Vásár Kívánság hópehelyben Ünnepi Ajánlatok  

Káposztás-gombás pirog

 02:00 ǀ10adagǀnagyon egyszerűǀ


HOZZÁVALÓK

Tészta:

Töltelék: 

 ELKÉSZÍTÉS

A gombát hideg vízbe áztatjuk és félretesszük. A káposztát kisebb darabokra vágjuk, az őrölt köménnyel együtt egy fazékba tesszük és egy pohár vízzel feltesszük főni. Miután a víz felforrt, lassú tűzön kb. 50 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Ezalatt a gombát is felforraljuk, majd csökkentjük a hőfokot és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. Ezután leszűrjük a gombát és apróra vágjuk. A feldarabolt gombát a levével együtt a káposztához adjuk. A káposztás fazék levéből leöntünk egy keveset és félretesszük hűlni. 

A gyúródeszkán elkeverjük a lisztet a sóval. Lassan keverve a liszthez öntjük a forró vizet. Amikor a tészta hőmérséklete kicsit lehűlt, hozzáadjuk a tojást és egyenletes tésztává gyúrjuk. A tésztát szükség szerint kipótolhatjuk liszttel vagy vízzel. A kész tésztát a gyúródeszkára tesszük és letakarjuk, majd 15 percig pihenni hagyjuk. 

Ezután a tésztát darabonként kb. 2 mm. vastagságúra nyújtjuk. Egy pohárral köröket szaggatunk, mindegyik közepébe egy kiskanállal teszünk a töltelékből. A tészta szélét gondosan eldolgozzuk, összeragasztjuk. Az így elkészített pirogikat megsózott, forró vízbe tesszük, és a vízfelszínre úszástól számított 3-4 percig főzzük.

Mágikus ajánlatok

A mágikus ajánlatok segítenek tippünk elkészítésében.

450 g liszt + liszt a nyújtáshoz
1 nagy tojás
180 ml forró víz
1 ek. olaj
1/2 tk.
500 g savanyúkáposzta
150 g szárított gomba
1/2 tk. őrölt kömény
Még több dekorációs ötlet
Lepd meg szeretteid új és kreatív díszítési praktikákkal!
Néha elég egy kis apróság a Varázslathoz...
Vánoční zvěřinová chuť
Vánoční zvěřinová chuť
Mézes dió
Hogyanízesíthetjük a készenvettcéklalevest (borscsot)?
Hering szárított paradicsommal