Dallam
  Üdvözlünk oldalunkon Karácsonyi Vásár Kívánság hópehelyben Ünnepi Ajánlatok  

„Harmatos” túrótorta

Lágy textúrájú habkönnyű finomság az ünnepi asztalra.

 02:00 / 10 adag / egyszerű

ÖSSZETEVŐK:

Omlós tészta:

 Túrós massza:

 Hab:

 ELKÉSZÍTÉS:

Hogyan varázsoljak?

1
2
3
4
5

1


Béleljük ki a formát sütőpapírral. Az omlós alap összetevőit gyúrjuk össze sima tésztává, és terítsük szét a tortasütő alján. Szurkáljuk meg villával, és 15 percre tegyük be 180°C-ra előmelegített sütőbe.

2

A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliacukorral. További keverés mellett adjuk hozzá a tojást, a pudingot és a citromlevet, majd az olajat és a tejet. A mixerrel átkevert masszát öntsük rá az elősütött alapra, és tegyük be 160°C-os sütőbe, légkeverés nélkül.

3

60 perces sütés után verjük fel kemény habbá a fehérjét, a végén pedig fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.

4

Terítsük szét a habot a megsült tortán, és tegyük vissza a sütőbe 15–20 percre.

5

Miután megsült, hagyjuk a túrótortát a kinyitott ajtajú sütőben fél órára. Utána vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékleten lehűlni. Kb. fél óra elteltével a torta felületén kezdenek feltűnni az édes, aranyszínű cseppecskék. Miután teljesen kihűlt a sütőben, tegyük be néhány órára a túrótortát a hűtőszekrénybe pihentetni és csak utána tálaljuk. 

Mágikus ajánlatok

A mágikus ajánlatok segítenek tippünk elkészítésében.

105 g liszt
50 g vaj
50 g porcukor
1 kisebb tojás
1 kiskanál sütőpor
500 g natúr túró
2 tojás
70 g cukor
1 kiskanál vaníliacukor
1 csomag vaníliapuding cukor nélkül
180 ml tej
1/4 citrom leve
1/4 pohár szőlőmag-olaj
3 tojásfehérje
50 g porcukor