Zúzás-májas rizottó

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 778 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Ebbe a rizottóba, kedvünk szerint bármilyen szárnyas aprólékot tehetünk. Én kacsa és csirkezúzából, meg csirkemájból készítem.
A tisztítás után, egyforma nagyságú darabokra aprítom.
Az olaj felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, és a felkockázott sárgarépát.
Megszórom ételízesítővel, pár percig, erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a zúzát, csirkemájat és a zöldjével együtt feldarabolt újhagymát.
Meghintem frissen őrölt borssal, oregánóval, majd fehéredésig pirítom.
Másik lábasban, a maradék olajon megfuttatom a megmosott rizst.
Ezután a rizshez adom a zúzás-májas keveréket, felöntöm 2 bögre forró vízzel, majd összekeverem.
Szükség szerint sózom, és lefedve, keverés nélkül, kis lángon, kb. 40 percig párolom.
Ha a rizs megpuhult, óvatosan megkeverem és tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat