Zúzapörkölt vargányával

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 660 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A zúzát (csirke, kacsa, pulyka) megtisztítom, feldarabolom.
A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján, megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, paprikát és fokhagymát, majd megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem kakukkfűvel, babérlevéllel, frissen őrölt borssal, sóval, mustárral, a kés lapjával szétnyomott borókabogyóval.
Aláöntöm a bort és a zúza puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.
Ha a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát és tovább főzöm.
Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Ha kész, tarhonyával tálalom, savanyúságot kínálok mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat