Zöldségleves májgaluskával

  • 8 személyre
  • 70 perc
  • 271 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A vöröshagymát apróra vágom, a felét az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és pár percig még dinsztelem.
Ha kész, meghintem finomliszttel, picit pirítom, majd megszórom pirospaprika felével, ételízesítővel, a petrezselyemzöld felével.
Elkeverem, felöntöm 3 l vízzel, beleteszem a felaprított paprikát és paradicsomot, zellerzöldet.
Felforralom és megfőzöm a benne levőket. Közben elkészítem a májgaluskát.
A májat elkaparom, hozzáadom a vajat és tojást, a maradék vöröshagymát, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, réteslisztet, zsemlemorzsát.
Sózom, borsozom és jól elkeverem, majd a levesbe szaggatom és megfőzöm.
Tálalásnál, tejfölt kínálok mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat