Zöldségleves csirkével

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 705 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Az olajon megdinsztelem a felaprított zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát.
Megszórom finom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és felöntöm 2 l vízzel.
Beleteszem a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.
Sózom, felforralom, és lassan addig főzöm, még minden megpuhul benne.
A főzés vége felé, hozzáadom a feldarabolt csirkemájat. A megfőtt húsokat kiszedem, és külön tányéron tálalom.
A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarok, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom, egy kiskanállal.
5 perc lassú forrás után, beleszórom a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetem.
Tejföllel kínálom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat