Zöldséges zabpehelyfasírt

  • 3 személyre
  • 70 perc
  • 593 kalória
  • csapokata
Megosztás

Megtisztítjuk a sárgarépát, majd kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt, puhára főzzük (kevés vizet adjunk hozzá).
A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy, hogy jól ellepje. Nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg.
Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. A répát és a borsót, villával összenyomjuk.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk. (2 ek. zsemlemorzsa és a 2 dl olaj a tepsi kikenésére szolgál!).
Ha túl híg, akkor zsemlemorzsát, ha túl kemény, száraz, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, kissé ellapítjuk, hogy pogácsa alakúak legyenek.
A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a fasírtpogácsákat, a tetejükre egy pici olajat öntünk, hogy ne száradjanak ki.
175 fokon, 45 percig sütjük, félidőben megfordítjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat