Zöldséges-tejszínes csirke

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 664 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A csirkerészeket megmossuk, ha kell daraboljuk, és félretesszük.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vagdaljuk, és olajon, szép aranybarnára pirítjuk.
Rátesszük a húsdarabokat, és alaposan átforgatjuk rajta, hogy mindenhol egy fehér kéreg képződjön.
Ezután megszórjuk a borssal, ételízesítővel és a kurkumával. Felöntjük kevés vízzel, hogy le ne süljön, és fedő alatt pároljuk.
Amikor már majdnem jó a hús, akkor rászórjuk a zöldségkeveréket, adunk még hozzá vizet, és hagyjuk azt is ízlésünknek megfelelően puhulni.
Van aki ressen szereti, van aki teljesen puhára főzi. Bevallom, én szeretem, ha érzem a zöldséget, amikor ráharapok.
Közben a tejszínt egy tálba öntjük, merünk hozzá a szaftból, alaposan elkeverjük, majd az egészet a zöldséges csirkére öntjük.
Pár percet adjunk neki, hogy a tejszín besűrűsíthessen. Kóstoljuk meg, most lehet még pótolni a sót, vagy a borsot rajta.
Közben kifőzzük a szokásos módon, lobogó, sós-olajos vízben a tésztát, leszűrjük, és már lehet is tálalni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat