Zöldséges rizsleves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 673 kalória
  • MaryMary
Megosztás

A zöldséget megtisztítjuk és felaprítjuk. A vöröshagymát, hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a rizst megmossuk és leszűrjük. Leveses fazékban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, ezt követően a zöldséget és a rizst is rátéve, kissé megpirítjuk. Ezután, felöntjük bő egyliternyi vízzel és beletesszük a húsleveskockákat. Kb. 15 percig főzzük, végül a liszttel simára kevert tejjel behabarjuk. Kiforraljuk és megkóstolva, még kevés sóval ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és a tűzről lehúzva, még 10 percig, befedve hagyjuk állni. Végül, tejföllel gazdagítjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat