Zöldséges gombakrémleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 774 kalória
  • alexa1896
Megosztás

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. A megtisztított gombát (kb. 10 fej kivételével) szeletekre vágjuk és rászórjuk a párolt hagymára. Sózzuk, borsozzuk (csak mérsékelten, hiszen a leveskocka is fűszeres), majd puhára pároljuk.
Bő 2 liter vízbe tesszük a felkockázott zöldségeket (krumpli, sárgarépa, stb.), beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük a zöldségeket.
A párolt gombát turmixgépbe szedjük és annyi zöldségleves levet merünk rá (természetesen a zöldségek nélkül), hogy ellepje a gombát.
Ezt, krémes állagúra turmixoljuk.
A félretett gombafejeket közben felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk (picit sózzuk).
A zöldségleveshez hozzáöntjük az összeturmixolt gombát, a pirított gombaszeleteket, majd a tejszínnel és a keményítővel (amit kevés hideg vízben kevertünk csomómentesre) besűrítjük. A levest felforraljuk. Beleszórjuk a durvára vágott snidlinget/petrezselyemzöldet.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat