Zöldség leves

  • 3 személyre
  • 45 perc
  • 62 kalória
  • Nyámika
Megosztás

Három személyre, egy liter vizet tegyünk a fazékba forrni.
Adjunk bele sót és borsot.
Egy kanál zsírban pirítsunk lisztet úgy, hogy a rántás inkább zsíros, mint lisztes legyen. Adjunk hozzá pirospaprikát.
Ha szép vörösre pirult, öntsük a rántást a forró fűszeres vízbe, forraljuk mindezt kevés ideig és ha a rántás csomósan maradna a lében, szűrjük át szitán.
A fazékba tegyünk kevés sáfrányt is, továbbá tegyünk hozzá és főzzünk bele laskára vágott zöld babot, sárga répát, zellert, petrezselyemgyökeret, kocka burgonyát, zöldborsót és gombát.
Ha mind megfőtt, feltálalhatjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat