Zöldfűszeres rizottó

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 543 kalória
  • Krisztián
Megosztás

A velőt, vastag falú lábosban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.
A hőmérsékletet közepesre emeljük és a lábosba szórjuk a rizst. Úgy 1-2 percig, kevergetve pirítjuk.
Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett, apránként felöntjük a marhahúslevessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után, addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő, 15-18 perc.
Mielőtt kész lenne, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot.
Sóval, borssal, reszelt juhsajttal ízesítjük.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek vaj  
  • gerezd fokhagyma
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 30 dkg rizs  
  • 10 dkg velő
  • marék finomra vágott zöldpetrezselyem
  • marék bazsalikom levél
  • marék juhsajt
Vegye meg a hozzávalókat