Zöldfűszeres rántott karfiol

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 1231 kalória
  • Andi80
Megosztás

A karfiolt rózsáira szedjük, majd jól átmossuk.
Lobogó, sós vízben, pár perc alatt, épp roppanósra főzzük.
Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Három tálkát készítünk.
Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük.
A harmadikban, a zsemlemorzsához keverjük a fűszereket és egy nagy csipet sót.
A lecsöpögött rózsákat előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, és legvégül a fűszeres morzsában.
Egy magasabb falú edényben, bő olajat forrósítunk, és pár perc alatt, világosbarnára sütjük a karfiolokat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk, a felesleges olajat lecsöpögni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat